Hofke Van Thys

Google Classroom


Beste ouders,

Wij vinden contact met u als ouder erg belangrijk.

Tijdens de quarantaine vorig schooljaar ontstonden heel wat waardevolle initiatieven om in contact te blijven met elkaar: Gimme, WhatsApp, Zoom, Jitsy, Facebook,… Te veel om op te sommen.

Knipsel1


Vanaf heden kiezen wij ervoor om alle info en berichten mee te delen via één kanaal: Google Classroom.

Google Classroom kan vergeleken worden met Smartschool.
De App gebruikt alle diensten van Google: Gmail, Google Drive, YouTube, Google Meet,… Daarom is het onze eerste keus voor alle communicatie.

Na installatie van de app ontvangt u bij bericht vanuit de school een melding op uw smartphone. U bent dan één klik verwijderd van het bericht.

U kunt ook via de app de klasleerkracht van uw kind contacteren door een bericht te sturen.


Hoe werkt het precies?
Iedere leerling op school krijgt een persoonlijk e-mailadres met wachtwoord. Dit e-mailadres is opgebouwd als volgt: voornaam.naam@hofkevanthys.be

Op de kaft van de schoolagenda kleeft een sticker met de persoonlijke gegevens.

We starten dit project gefaseerd op, per graad. Tegen eind september willen we operationeel zijn voor alle kinderen van de school.


Spelregels
- De schoolagenda blijft het eerste aanspreekpunt. Wij willen vragen om enkel een bericht te sturen bij dringende vragen.
- We reageren niet meer op e-mailadressen van ouders.


Huiswerk
- Voor kinderen van leerjaar 5 en 6 zal Google Classroom ook ingezet worden voor huiswerk. De klasleerkrachten maken hierover aparte afspraken met de kinderen.
- Voor kinderen van leerjaar 2 t.e.m. 6 is er nog altijd het online aanbod van Scoodle Play en ZoWISo. Beide pakketten kunnen ingezet worden in de klas én thuis.

Knipsel2

Voor kinderen van leerjaar 1 is dit het aanbod:

Knipsel3

 

Ook voor deze pakketten krijgt uw kind in de loop van september persoonlijke inlogcodes. Die kleven met een sticker op de kaft van de schoolagenda van uw kind. Er wordt niet meer gewerkt met het e-mailadres van de ouders om in te loggen.

Het huiswerk is verplicht. Als er problemen zijn, dan meld je dit altijd aan de klasleerkracht via de schoolagenda van uw kind.


Hoe start ik ermee?
- Door de app van Google Classroom te installeren op je smartphone. Hoe je dat doet, lees je in handleiding 1.
- Het is ook mogelijk om zonder app te werken. Je kunt Google Classroom ook gebruiken via je  browser: Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox, Microsoft Edge. Je ontvangt dan geen meldingen. Hoe dat moet, lees je in handleiding 2.


Deze informatie krijgt ieder kind mee op papier. Veel succes!